Verseny

Continental ContiTech Szeged Futófesztivál és Félmaraton

promo_kep

Időpont / Helyszín

A verseny időpontja: 2018. május 20. vasárnap
A rajt helyszíne, versenyközpont: Szeged Dóm tér

Versenyközpont nyit: 2018. május 20. 7:00 óra

21,075km; 10 km;             rajt: 10.00 óra

Családi 500 m és 2000 m rajt: 10:30 óra

Szervező

Freakout Media Services Kft

Kiss Balázs: +36 30 99-108-66

kissb@starlightmarketing.hu

Társ szervezők: Adrenalin Sport Egyesület

Versenyiroda

Helye: Szeged, Dóm tér

Nyitva tartás: 2018. május 19. szombat 10.00 – 16.00 óráig
2018. május 20. vasárnap 07.00 – 14.00 óráig

Kérjük – a szegedieket kifejezetten – amennyiben lehetséges vegye át rajtcsomagját a megadott napok valamelyikén!

Versenyszámok / Távok

21,075 km (félmaraton) egyéniben (HITELESÍTETT TÁV)
10 km egyéniben

Gyermek és családi távok:

500m
2000m

Útvonalak:

A 21 kilométeres futás útvonala számos városi nevezetesség mellett halad majd el, így például a Szent István téri víztornyot, a Dóm teret, a Móra Ferenc Múzeumot, a Szegedi Nemzeti Színház épületét, a Zsinagógát, a Stefániát, a Huszár Mátyás-rakpartot, az Aradi vértanúk terét, a vasútállomást, vagy éppen a Mátyás templomot is láthatják a verseny résztvevői. A 21 kilométeres táv mellett 10 kilométeren is próbára tehetik magukat a futók így a versenyzők mellett a fiatalok, és a családok is részt tudnak venni a rendezvényen nagy létszámban. Szegedről, mind az ország különböző pontjairól sokan jönnek el sportolni, versenyezni az II. Continental ContiTech Szegedi Félmaraton és Futófesztiválra!

FRISSÍTŐ PONTOK:

Frissítő állomások 5km-enként lesznek elhelyezve (5; 10; 15km)

Egyéni frissítés elhelyezésére nincs lehetőség.

Célfrissítés minden táv esetében rendelkezésre áll.

Útvonal leírás

10 km

Dóm tér – Oskola utca – Belvárosi híd – Erzsébet liget – Torontál tér – Belvárosi híd – Híd u. – Széchenyi tér – Nagy Jenő u. – Tisza Lajos krt. – Gutenberg u. – Jósika u. – Hajnóczy u. – Bólyai János u. – Bartók tér – Kossuth Lajos sgt. – Bocskai u. – Szent István tér – Sóhordó u. – Juhász Gy. u. – Tisza Lajos krt. – Huszár Mátyás rkp. – Tisza Lajos krt. – Aradi vértanúk tere – Dóm tér – Révai u. – Béla u. – Roosevelt tér – Móra Ferenc Múzeum – Stefánia – Tisza Lajos krt. – Anna-kút – Széchenyi tér – Sóhajok hídja alatt – Feketesas utca – Nagy Jenő utca – Tisza Lajos krt. járda – Ló fara – Dugonics tér – Árpád tér – Jókai u. – Aradi vértanúk tere – Dóm tér

21 km

Dóm tér – Oskola utca – Belvárosi híd – Erzsébet liget – Torontál tér – Belvárosi híd – Híd u. – Széchenyi tér – Nagy Jenő u. – Tisza Lajos krt. – Gutenberg u. – Jósika u. – Hajnóczy u. – Bólyai János u. – Bartók tér – Kossuth Lajos sgt. – Bocskai u. – Szent István tér – Sóhordó u. – Juhász Gy. u. – Tisza Lajos krt. – Felső Tisza-part – Tömörkény üdülő telep – Kikötő sor – Budai Nagy Antal u. – FORDÍTÓ – Budai Nagy Antal u. – Felső Tisza-part – Huszár Mátyás rkp. – Tisza Lajos krt. – Aradi vértanúk tere – Dóm tér – Révai u. – Béla u. – Roosevelt tér – Móra Ferenc -Múzeum előtt – Stefánia – Dózsa u. – Tisza Lajos krt. járda – Széchenyi tér – Sóhajok hídja alatt – Feketesas u. – Nagy Jenő u. – Tisza Lajos krt. járda – Ló fara – Dugonics tér – Árpád tér- Jókai u. – Aradi vértanúk tere – Boldogasszony sgt. – Galamb u. – Indóház tér – Gőz u. – Bem u. – Borbás u. – Mátyás tér körbe – Borbás u. -Bem u. – Gőz u. – Indóház tér – Galamb u. -Boldogasszony sgt. – Aradi vértanúk tere – Dóm tér

Rajtszámok

A chip a rajtszám hátoldalára van ragasztva. A verseny végén nem kell leadni.
A rajtszámot kötelezően elől kell viselni.

Időmérés

A 21,1km-en és a 11 km-es távokon rajtszámra ragasztott chip-es időmérést alkalmazunk. Nettó időt mérünk. Egyéni chip-es időmérésre nincs lehetőség.

Iramfutók

A félmaratoni távon iramfutók segítik a cél időket elérni.

Iramfutók által vállalt idők: 1:30; 1:45; 2:00; 2:15

Nevezési díjak /határidők
Félmaraton és 10km:

2018. március 6-tól 2018. május 3-ig: 1500HUF

2018. május 1-től 2018. május 13-ig: 2000HUF / fő

A rendezvény napján 6000 Ft/fő.

Családi Futás:

diákjegy: 2018. március 6-tól 2018. május 3-ig: 500 Ft/fő (nappali tagozatos diákigazolvány szükséges) felnőtteknek: 800 Ft/fő. A rendezvény napján 1000 Ft/fő.

Helyszíni nevezésre, a verseny reggelén, a versenyközpontban, valamint azt megelőzően a versenyirodán van lehetőség. Mindez további időpontokkal és helyszínekkel módosulhat, ennek jogát a szervezőség fenntartja. A helyszíni nevezőknek nem tudjuk garantálni, hogy a nevezéskor pólót kapnak, de a versenyt követően elküldjük postai úton részükre.

A rajtszámok is akkor kerülnek kiosztásra.

NEVEZÉSI FELTÉTELEK

A versenyre történő nevezés az alábbiak szerint zajlik:

Előnevezés:

 • A linkre kattintva tudsz nevezni a Continental CotniTech Szeged Félmaraton és Futófesztiválra: https://www.ticketportal.hu/event.aspx?id=48831
 • A Continental CotniTech Szeged Félmaraton és Futófesztivál jegyed megvásárlásakor kötelezően megadott e-mail címre 168 órán belül, de legkésőbb 2018. május 11-ig elküldjük a regisztráció befejezéséhez szükséges linket, amelyre kattintva adhatod meg az összes fontos információt, és ezzel tekinthető befejezettnek a regisztráció

FONTOS: a Continental CotniTech Szeged Félmaraton és Futófesztivál jegyed megvásárlásával a következő szolgáltatásokat veheted igénybe:

Félmaraton és 10km –es távnál:

 • A versenyen való részvétel joga
 • orvosi szolgálat,
 • biztosított útvonalat,
 • frissítés a verseny során,
 • ruhatár (értékmegőrzést nem vállalunk!),

A Continental ContiTech Szeged Félmaraton és Futófesztivál futójegyének megvásárlásakor kötelezően megadott e-mail címre elküldött regisztrációs felület kitöltése után a következő szolgáltatásokat veheted igénybe:

 • A versenyen való részvétel joga,
 • chipes időmérés,
 • rajtcsomag (rajtszám, szponzoraink ajándékai),
 • egyedi befutóérem,
 • orvosi szolgálat,
 • biztosított útvonalat,
 • frissítés a verseny során,
 • ruhatár (értékmegőrzést nem vállalunk!),

Helyszíni nevezés: a helyszínen nevezni 2018. május 20-án 7:30-tól 9:30-ig lehetséges.

NEVEZÉS LEMONDÁSA

Nevezést nem lehet lemondani. Befizetett részvételi díj esetén, a nevezés átruházható, amiről a szervezőket írásban kell értesíteni! Az előnevezések átruházása 2018. május 12-ig lehetséges. Email cím: info@starlightmarketing.hu

DÍJAZÁS

Minden egyéni (21,075 (félmaraton) és a 11km) teljesítő egyedi befutóérmet kap, családi futamok résztvevői is.

RAJTCSOMAG, RAJTSZÁM ÉS IDŐMÉRÉS

Minden előnevezett, illetve helyszíni nevező a verseny napján a versenyközpontban tudja átvenni rajtcsomagját. A rajtszámot a verseny során végig jól láthatóan a mellkason vagy rajtszámtartó övvel, elől kell viselni. A rajtszámot módosítani, a verseny nevét és a szponzorok logóit letakarni tilos.

Versenyközpont címe:

Szeged, Dóm tér

A rajtcsomagokat 2017. május 21-én reggel 8:00-től 9:45-ig lehet átvenni.
Az időmérés chipes rendszerrel történik.

FRISSÍTŐPONTOK

A frissítőpontokra kizárólag látható rajtszámmal léphetnek a futók. A frissítőpontokon vizet, izotóniás italt, banánt, , kekszet, citromot és szőlőcukrot kínálunk. A frissítőpontok a rajt/cél zónában lesznek a Sportközpont területén.

Óvás

Az óvást a versenyrendező felé írásban kell benyújtani 5.000 Ft kíséretében a célbaérés után 1 órán belül. Ez az összeg nem visszatérítendő, ha az óvás alaptalannak bizonyul.

Díjazott kategóriák

500m; 1000m; 11 km; 21,1km

Az egyéni eredménylistában az abszolút helyezések mellett az alábbi korcsoportok szerint is eredményt hirdetünk, nemek szerint elkülönítve.

2004-nél később születtek 14 év alatti gyermek kategóriába (500m; 1000m; 11 km)

2004 – 2000 14 – 18 évesek
2000 -1968 18 – 50 évesek
1967 – 1958 51 – 60 évesek
1957 – nél korábban születettek 61 év felettiek

Kategóriák kialakítása a versenyt megelőző 1 hétben lesz meghatározva.

Szintidők / Korhatárok

Félmaraton szintidő: 2 óra 45 perc, azaz a záróbusz a ‘7.30-as tempóval fogja a mezőnyt kísérni. A záróbusz elhaladását követően az útzárások feloldásra kerülnek.

korhatár 14 év (nem indulhatnak, akik 2005-ben, vagy később születtek)

Öltözők, ruhatár, WC, zuhanyzási lehetőség

A Szeged, Dóm téren kialakított női és férfi öltöző lesz, külön konténeres WC, áll az indulók rendelkezésre.
Itt helyezhetik el a névvel és rajtszámmal feliratozott műanyag zsákokban az indulók személyes tárgyaikat, zsákok a ruhatárban kérhetők. Nyitva tartás a rendezvény végéig, 14 óráig.
A ruhatárban értékmegőrzést nem vállalunk!A versenyközpontban és a verseny útvonalán mobil és konténer WC-k kerülnek elhelyezésre.

Versenybíróság

A versenybíróság elnöke vezeti a versenyt, irányítja a versenybíróság munkáját és dönt az esetleges vitás kérdésekben.

Versenyorvos

A verseny orvosai a verseny útvonalán történő sérülések esetén segítenek.

Az útvonal biztosítása

Az indulók az útvonalon mindenhol elsőbbséget élveznek kivéve, ha megkülönböztetett jelzéssel közlekedő jármű kell, hogy keresztezze az útvonalat. Az útvonal teljes hosszában rendezői, polgárőri biztosítás lesz, a forgalmasabb kereszteződésekben rendőr irányítja a forgalmat.

Parkolási lehetőség, útlezárások

A verseny napján az egész városban ingyenes a parkolás. Javasolt parkolók a Tisza Lajos krt. mentén található parkolók. A nevezetteket e-mailen folyamatosan tájékoztatjuk az útvonallal és parkolással kapcsolatos fejleményekről.

Hivatalos Versenyzési Feltételek

A nevezési lap kitöltésével és aláírásával, illetve az online regisztrációval minden induló elfogadja a versenykiírásban foglaltakat, a versenybíróság közreműködését és betartja a verseny szabályait. Ezzel a versenyzők elismerik, hogy saját felelősségre indulnak a versenyen, és egészségi állapotuk megfelel a versenyen való részvétel feltételének. Abban az esetben, ha tudomásuk van bármilyen egészségügyi problémáról, a versenyorvost tájékoztatják betegségükről, ha az orvos szükségesnek ítéli, alávetik magukat vizsgálatnak.

Versenyszabályok:

• a rajtszám hátulján lehetséges a közeli hozzátartozó nevét és telefonszámát megadni
• a versenyen minden felkészült futó rajthoz állhat, aki elfogadja a versenykiírásba foglalt feltételeket és betartja a versenyszabályzatot
• a versenyből kizárásra kerül, aki rajtszám nélkül versenyez, vagy azt nem látható helyre rögzíti, eltakarja, összehajtja
• a pálya elhagyása, rövidítése kizárást von maga után
• a teljes távot nem teljesítő, a kijelölt útvonaltól eltérő, vagy egyéb – a versenyző társakkal szemben sportszerűtlen magatartást tanúsító versenyzők a versenyből kizárásra kerülnek
• kizárásra kerül aki a nevezési lapot pontatlanul nem a valóságnak megfelelő adatokkal illetve hiányosan tölti ki
• a pálya útvonalán ellenőrző pontok kerülnek elhelyezésre, melyeknél a versenybírók ellenőrizhetik a versenyzők elhaladását, illetve részidejét
• kísérő autó, kísérő kerékpár alkalmazása kizárólag csak a szervezők részére megengedett
• étel és ital a versenyzők számára csak az előre meghatározott frissítő állomásokon engedélyezett
• az időmérés chipes rendszerrel történik, amelyet tartalmaz a nevezési díj, ezért külön fizetni nem kell
• a verseny színhelyein elhagyott értékekért, személyes tárgyakért nem vállalunk felelősséget
• a 11km-es és 21,075km-es (félmaraton) versenyen görkorcsolyázni, kerékpározni, rajtszám nélkül futni, kutyával futni tilos
• az esemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység csak a szervező előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető
• a rendező szervezési okok miatt fenntartja a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozza, a nevezést bármikor lezárja

A szervező fenntartja az útvonal, a programok és az időpont változtatásának jogát és az aktuális meteorológiai adatok tükrében a szervező egyesület dönthet a sportrendezvény, illetve a futamok végleges bezárásáról, szüneteltetéséről, vagy elhalasztásáról, valamint fenntartja a jogot, hogy a versenyről és versenyzőkről fotót és filmet készítsen, melyek a továbbiakban a rendező tulajdonát képezik, és azt felhasználhatja webes felületein, kiadványaiban.