Magunkról

Köszönjük, hogy ellátogattál oldalunkra!

Az alábbi pár sorban igyekszünk, röviden bemutatni azt a szervezetet mely sok, általatok a versenyekről és a közös edzések világából ismert arc mögött áll.

Egyesületünk a 90-es évek elején alakult. 1997 óta létezik hivatalos formában.

Kezdetben egy lelkes hegymászó és barlangász közösségnek adott keretet, majd egyre inkább a szabadidő sportok irányába fordult. A gyökerektől a mai napig nem szakadtunk el. Jelenleg is szervezünk különböző típusú hegyi túrákat a tagság aktív részvételével.

Napjainkban már a feladatok jelentős hányadát a szabadidő sport – jellemzően futóversenyek – szervezése teszi ki. Az egyesület tagságán kívül, korosztálytól függetlenül, széles társadalmi réteget igyekszünk megszólítani: családokat, iskolákat, sportegyesületeket, és munkahelyi közösségeket. Szeged fekvéséből adódóan szoros együttműködésre törekszünk a szomszédos román és szerbiai szabadidősport szervezetekkel.

  1. évben tagja lettünk a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetségnek.

A saját programjaink mellett egyre több felkérés érkezik más szervezetek, cégek, szabadidős programjainak részbeni, ill. teljes körű megszervezésére.

Több versenyünk is hagyományteremtő céllal indult, és már évről-évre szervezzük azokat, példás együttműködésben nemzeti parkokkal, önkormányzatokkal, cégekkel.

Terveink között szerepel, a tagsági körünk szélesítése, az együttműködéseink kiterjesztése, és minél különlegesebb, minél nagyobb résztvevői kört megmozgató sportrendezvények szervezése. Mindezek mellett az utcai sport világával párhuzamosan, egyre több embert szeretnénk visszahívni, visszavezetni a természeti környezetbe, bemutatva annak szépségeit és a benne rejlő rekreációs lehetőségeket.

Egyesületünk közhasznú. Úgy gondoljuk, hogy ez nem csak egy jogi formula, hanem egy irány is, amihez folyamatosan tartani kívánjuk magunkat. Célunk minél több embernek rekreációs lehetőséget biztosítani, hogy a mosolygós, egészséges emberek tábora a mi közreműködésünkkel is növekedjen.

Amennyiben a céljainkkal te is egyetértesz, kérjük gondolj ránk, mikor adód 1%-áról döntesz!

Ezúton is köszönjük, hogy egyre többen sportoltok rendezvényeinken!